PLN INFODAG 2014

PLN INFODAG 2014

Aankondiging

De recent opgericht Stichting Genetische Hartspierziekte PLN nodigt u van harte uit voor de PLN Informatiemiddag op 8 november 2014 in het UMC Utrecht.

Tijdens deze middag leert u meer over de mogelijke gevolgen en perspectieven van deze mutatie in het DNA. Daarnaast wordt u op de hoogte gebracht van het lopende en het geplande wetenschappelijk onderzoek en de rol die u als patiënt of familielid kan spelen. Deze middag valt samen met de “Landelijke dag van Erfelijke Hartaandoeningen” zodat u ook de mogelijkheid heeft om andere presentaties bij te wonen op dit gebied.

+ Verslag

Zaterdag 8 november 2014 vond de eerste “Hartspierziekte PLN informatiemiddag” plaats in het UMC Utrecht.

De opkomst was overweldigend en we hadden zeker niet verwacht dat we ruim 180 mensen zouden mogen verwelkomen.

De zaal die we hadden geregeld was dan ook veel te klein, maar gelukkig stelde het UMC Utrecht een grote collegezaal ter beschikking waardoor de presentaties voor iedereen alsnog goed te volgen waren.

Het volledige verslag op de website van de Stichting PLN

 

 

Is eplerenone nu al beschikbaar voor PLN-mutatiedragers?


Voor patiënten met hartfalen kan dit middel worden voorgeschreven naast de gangbare middelen (ACE-remmer, beta-blokker). De behandelend cardioloog kan dit voorschrijven. Voor de pre-symptomatische dragers is de werkzaamheid van dit middel nog niet bewezen! Het is juist het doel van iPHORECAST om dit te onderzoeken.

Zowel de presentaties van alle sprekers als het foto-album van deze dag kunt u vinden op de website van de Stichting PLN.

website Stichting PLN

 


Bron: verslag Stichting PLN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CAPTCHA